Popularni Britanac, idejni tvorac više muzičkih takmičenja poput "Iks faktora",  i njegova partnerka Loren Silverman postali su roditelji nakon što je Loren na svet donela zdravog mališana teškog 2,9 kilograma. Kauelov naslednik dobiće ime Erik, po ocu poznatog producenta, iako je Sajmon pre izvesnog vremenatvrdio da će se i njegov sin zvati Sajmon.

Njegova predstavnica za štampu saopštila je da je Sajmon postao otac, a ubrzo se i on sam oglasio putem društvene mreže Tviter.

"Nisam znao da ću osetiti ovoliko ljubavi i ponosa", napisao je Sajmon i podelio sa svojim obožavaocima nekoliko fotografija svog sina.

Jasno je da Sajmon uživa u prvim danima u ulozi oca jer je i nakon toga otkrio da njegov osećaj radosti ne jenjava. Mala porodica koju čine on, Erik, Loren i njihov pas Skidli Didli konačno su na okupu.

"Protekla tri dana bila su neverovatna. Erik, Loren i Skidli Didli – svi srećni", bio je ponosan Sajmon, a već sutradan je objavio fotografiju na kojoj njegov sinčić spokojno spava okružen svojim prvim igračkama i koja je potpisana rečima: "Erikovi novi drugari".

Vest o Loreninoj trudnoći vrlo brzo je obišla svet, što zbog toga što je Sajmon važio za jednog od najpoznatijih neženja na svetu, što iz razloga što je Lorenin tadašnji suprug godinama bio producentov najbolji prijatelj.

Muzički producent Sajmon Kauel postao je otac tokom proteklog vikenda, kada je njegova partnerka Loren rodila dečaka.