Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bejbi-bum: Rekordan broj malih Beograđana

Podaci o velikom broju rođenih beba radovali su nas tokom čitave 2013. godine, a beogradski lekari i babice su nas na početku 2014. obradovali vešću da je, po broju rođene dece, 2013. bila rekordna za period od proteklih 25 godina.

 Izvor: Foto: Thinkstock

Kako navode ginekolozi i akušeri zaposleni u glavnom gradu, 2013. rođeno je  više mališana nego bilo koje u proteklih 25 godina – čak 19.517 beba. Najviše dece je na svet došlo u septembru, tj. devet meseci nakon novogodišnjih praznika.

Ginekološko-akušerska klinika „Narodni front“ pomogla je najvećem broju žena da postanu majke, a dnevni list „Blic“ je razgovarao s dr Ančićem, ginekologom ovog porodilišta.

“Prošle godine rodilo se puno beba - čak 6.844 - i bilo je mnogo posla za nas. Poslednjih godina broj porođaja kod nas varira od 6.500 do 7.000. Najviše rođenih beba imali smo 2008. godine (čak 7.544), taman u vreme početka krize, od kada broj porođaja opada. U svakom slučaju volimo kada imamo puno posla, jer to onda znači da nas ima sve više”, uz osmeh priča dr Radomir Aničić, ginekolog i akušer u ovom porodilištu.

Najviše mališana, prema rečima dr Radomira Ančića, stigne u martu i septembru, pa je tako bilo i lane, kada je u GAK “Narodni front” rođena 621 beba.

“U leto, kada su godišnji odmori, ljudi su na moru, uživaju, opušteni su i bez stresa se začne najviše beba, a one se rode na proleće, uglavnom u martu sledeće godine. Takođe je septembar rezervisan za ‘bejbi-bum’, a to su deca koja su začeta isto u vreme odmora, ali zimskih kada su praznici, pa kažemo da su one novogodišnje i božićne bebe”, kaže doktor Aničić.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica