Iako pravila Kliničkog centra u Novom Sadu nalažu da otac ne može prisustvovati porođaju, srpski teniser Janko Tipsarević biće pored svoje supruge Biljane u tim važnim trenucima. Budući da je Biljana i sama rođena u porodilištu ove bolnice, odlučila je da svoje dete donese na svet baš u njoj.Prisustvo muža na porođaju je od izuzetnog značaja za porodilju, a budućim očevima pomaže da se lakše uključe u negu deteta, po dolasku kući.

"Buduću mamu očekuje kraljevski apartman, a ukoliko sve prođe bez problema, već sutradan će moći da ode kući. U našoj bolnici su propisi stroži, te nije moguće da, kao u drugim kliničkim centrima u Srbiji, porodilištem defiluje familija, prijatelji. U ovom slučaju data je dozvola da Janko prisustvuje porođaju", rekao je izvor iz bolnice.

Kako, "Kurir" saznaje, Jankovoj supruzi je termin za porođaj bio 16. januara.

"Međutim, položaj bebe je takav da se ne može sa lakoćom utvrditi tačan datum porođaja. Ona još uvek nema bolove ni kontrakcije, a na osnovu ultrazvuka zaključeno je da će vikend biti miran i da će se ona poroditi u ponedeljak ili utorak. Biljana nije želela da se porodi carskim rezom. Odbila je i injekciju epidurala već je insistirala na tome da sve ide prirodnim tokom", objasnio je izvor iz Kliničkog centra.

Biljani želimo lak porođaj, a Janku čestitamo na pravoj odluci - da na porođaju bude uz svoju suprugu!