Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Pričaj o HIV-u – testiraj se na HIV"

Prva Evropska nedelja testiranja na HIV otvoriće se konferencijom za medije u Info-rumu Kancelarije za mlade Beograda.

 Izvor: Foto: Thinkstock

U okviru evropske akcije "Pričaj o HIV-u – testiraj se na HIV", 21. novembra biće organizovana konferencija za medije povodom prve Evropske nedelje testiranja na ovaj virus. Konferencija će se održati u organizaciji Kancelarije za mlade Beograda i AS Centra za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om.

Njen početak zakazan je za 12 časova, a održava se u prostorijama Info-ruma Kancelarije za mlade Beograda u Ulici 1300 kaplara 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5).


Prva Evropska nedelja testiranja na HIV "Pričaj o HIV-u – testiraj se na HIV" je inicijativa nastala sa ciljem povezivanja zdravstvenih centara, organizacija civilnog društva i donosilaca odluka širom Evrope da zajedno rade na podizanju svesti o HIV-u, da ohrabre ljude da otvoreno govore o važnosti testiranja na HIV, da osnaže osobe u povećanom riziku od HIV-a da zahtevaju od nadležnih državnih institucija veću dostupnost testiranja, da ljudi postanu svesni svog HIV statusa i da se smanji procenat kasnog otkrivanja infekcije.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica