Igrači RK Partizan će 24. oktobra, na utakmici protiv RK "Nexe" iz Hrvatske, na simboličan način - nošenjem roza pertli i narukvica - podržati žene obolele od karcinoma dojke.

Pred početak utakmice na teren Sportskog centra "Voždovac" na Banjici izaći će i voditeljka Marija Kilibarda kao i Jasmina Lukić, predsednica Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno", koje će izvesti početni udarac i zajedno sa rukometašima Partizana poslati poruku o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Čitavoj akciji pridružiće se i B92, koja će pored televizije i putem interneta prenositi čitavu utakmicu, tako da će navijači širom sveta moći da isprate događaj.

"Ovo je naša simbolična podrška svim ženama, naročito onima koje su se srele sa ovom bolešću i pobedile je! Drage naše, upamtite - ukoliko dovoljno rano otkrijete simptome, postoji velika mogućnost da pobedite rak, zato želimo da vam ova kampanja bude alarm!", stoji u univerzalnoj poruci svetske kampanje kao i u saopstenju RK Partizan.