Kako britanski mediji prenose tokom današnjeg dana u kraljevskoj kapeli biće održano krštenje malog princa Džordža koje će predvoditi nadbiskup Kanterbrija Džastin Velbi.

Uprkos tradiciji i velikom interesovanju medija, par je odlučio krštenje da održi daleko od očiju javnosti, samo u okviru porodice, ali je i najavio da će nakon ceremonije novinari biti u mogućnosti da fotografišu dečaka. Ovo je prvi put nakon 1894. godine da će se na zajedničkoj fotografiji naći tri buduća monarha sa kraljicom.

Kumstvo je bila još jeda od tema o kojima se dosta polemisalo. Iako su svi očekivali da će se među dečakovim kumovima naći Kejtina sestra Pipa Midlton, kao i princ Hari, par se ipak odlučio za sedam prijatelja među kojima je i rođaka princa Vilijama, Zara Zindal, ujedno i jedina među kumovima u krvnom srodstvu sa kraljevskom porodicom.

Ostalih šest kojima je ukazana ta čast su: Oliver Beker, prijatelj sa fakulteta, Dejvid Žardin Paterson, vojvotkinjin univerzitetski kolega, Erl Grosvenor, sin vojvode od Vestminstera, Džejmi Louter Pinkerton, bivši privatni sekretar para, Džulija Majkl Semjuel, prijateljica pokojne princeze Dajane, kao i Vilijam van Katsem, vojvodin prijatelj iz detinjstva.