U okviru novog "Parka prijateljstva", pored 15 sadnica koliko je ambasada Švajcarske poklonila školi "Dr Arčibald Rajs", u ponedeljak je otvorena i izložba fotografija na kojima su prikazani simboli ove zemlje u skladu sa projektom "Parkovi prijateljstva".


"Ovakvi projekti su dobri iz dva razloga: zbog same životne sredine, kao i zbog razvijanje svesti dece o važnosti zaštite životne sredine. Ova škola nosi ime dr Arčibalda Rajsa, najpoznatijeg Švajcarca u Srbiji i zato smo rado prihvatili da donacija ode baš ovoj školi", kaže ambasador Ruh.

"Deca osnovnih škola u kojima je projekat realizovan imaju priliku da se upoznaju sa osobenostima država, preko tradicije, istorije, kulture i prirode predstavljenim na fotografijama. Nadamo se da će saradnja između škola i ambasada biti nastavljena. Do sada su projekat podržale ambasade Danske, Izraela, Indonezije i Australije", istakla je Ivana Vilotijević, zamenica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine.

Ove godine je bilo dva puta više prijavljenih, ali će se projekat realizovati u četiri škole i to u saradnji sa ambasadama Švajcarske, Alžira, Argentine i Finske. Sledeći "Park prijateljstva" biće otvoren u saradnji sa ambasadom Aližira u okviru Osnovne škole "Radoje Domanović" na Novom Beogradu.