Žene zainteresovane za efekte koje fizička aktivnost, a naročito joga, ima na tok trudnoće moći će da saznaju nešto više o tome u toku radionice beogradskog Kulturnog centra REX.

Mnoge buduće mame pitaju se da li se tokom trudnoće sme upražnjavati fizička aktivnost i, ako sme, kada i kako je to dozvoljeno. Na ova pitanja će 26. oktobra odgovoriti Biljana M. Nikolić, sertifikovana instruktorka joge za trudnice i mama dvoje dece, koja će objasniti prisutnim damama da joga ne samo što ne škodi zdravlje trudnica već može i da ublaži fizičke probleme tokom drugog stanja – mučninu, bol u leđima, oticanje zglobova i tela.

Uz to, Nikolićeva će objasniti koji su pozitivni efekti joge na zdravlje mame i bebe, a pored predavanja i časa joge, prisutne trudnice imaće priliku da prisustvuju i kraćem predavanju na temu dojenja, pravilnog držanja i vežbanja s bebom.

Radionica se održava u beogradskom Kulturnom centru REX od 15 časova i potpuno je besplatna, a sve što je potrebno da ponesete sa sobom su jedna prostirka za vežbanje i želja da naučite nešto novo. Dozvoljeno je prisustvo mališana, a ukoliko imate druge eventualne potrebe, možete obavestiti organizatore unapred (pozivom na broj 063/805-53-91 ili slanjem poruke na adresu zenskidan@gmail.com.

Takođe, tokom kraće pauze, buduće i sadašnje mame družiće se uz kafu, čaj, voće, slatkiše i ženske aktivističke materijale i knjige.