U subotu 5. oktobra u 17 časova na repertoaru je jedna od najnagrađivanijih predstava Pozorišta "Duško Radović" - Andersenovi kuvari, a u nedelju 6. oktobra u 12 časova je predstava o avanturama najpopularnijeg lutka na svetu – Pinokija.


S obzirom na to da je maestro Andersen bio veliki stručnjak za kuvanje i zakuvavanje, prženje, dinstanje, mešenje, filovanje i začinjavanje bajki celokupno dešavanje Andersenovih kuvara smešteno je u čarobnu kuhinju. Tu su pet kuvara koji vrlo predano seckaju, ljušte, mešaju, mese, kuvaju i peku raznorazne bajnosnene đakonije. Sve se dešava u svečarskoj i veseloj atmosferi. Ta Božić i Nova Godina su pred vratima. Iz pozadine se čuju prigodne pesme. Naravno, jelovnik je na visini njegovog veličanstva šefa kuhinje Hansa Kristijana Andersena: Princezina pita od graška, Kajev marcipan sa tužno veselim prelivom, Liciderski divlji labudovi, i tako dalje i tome slično...  Pa poštovani mali i veliki gosti – izvolite, poslužiti se... p.s. Ako vam slučajno dođe da eto tako... prste poližete – Slobodno... Samo izvolite. Fil naš – prsti vaši... Pa udružimo se!

Osvojte karte za predstave!

Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće četiri čitateljke sa po dve karte (za pomenute predstave) koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Koje dve predstave će biti izvedene ovog vikenda u Malom pozorištu "Duško Radović"? Pored odgovora na naš mejl redakcija@yumama.com, pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.