U organizaciji Dečjeg kulturnog centra i Gete instituta, izložba "Tvoj magični svet" biće otvorena 10. septembra i zabaviće više od hiljadu mališana, koji će moći da se izraze na kreativan i zanimljiv način.

Izložbu će, naime, dopuniti i brojne propratne aktivnosti, poput radionica iz oblasti likovne i primenjene umetnosti, bajkovitih igara i takmičenja, a održavaće se svakog radnog dana od 11 do 15 časova. Uz to, preko posetioci izložbe će u sedam radionica imati priliku da nauče da izrađuju kostime i figure iz omiljenih bajki, kao i da prave likove, priče i predele iz bajki u tehnikama stripa, karikature, animiranog filma, gline i likovnim tehnikama.

Naravno, maštovita deca koja posete ovaj "čarobni svet" imaće i odlične pomagače, među kojima će biti mnogobrojnih umetnika i studenata Filološkog fakulteta, sa odseka za nemački jezik.

Cilj brojnih radionica u kojima će učestvovati najmlađi Beograđani i gosti Beograda je negovanje međunarodne kulturne saradnje i unapređenje kreativnog učenja stranih jezika.