Osnovna škola "20. oktobar" 9. septembra je bila domaćin kolektivnog predavanja za đake prvake o poznavanju saobraćajnih znakova i bezbednosti u saobraćaju.

Prvaci ove škole, zahvaljujući organizatorima - Gradu Beogradu, opštini Novi Beograd i Saobraćajnoj policiji, upoznali su se s izgledom policijskih vozila, uniformama i priborom policajaca, a potom su, na interaktivnom predavanju, učili saobraćajne znake, kao i osnove ponašanja u saobraćaju.

Gosti ove beogradske škole bili su Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, i Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu. Ovom času je prisustvovao i Dragan Bogosavac, načelnik Saobraćajne policije za grad Beograd, koji je podsetio da MUP organizuje dvonedeljnu akciju "Škola" na početku svake školske godine.

"Beogradska policija i Uprava Saobraćajne policije nastavljaju tu akciju i dve nedelje nakon prvobitno planiranog termina, uz obavezu da sa sličnim projektima delujemo tokom čitave godine. Pogotovo je to potrebno najmlađim osnovcima koji su osnovna znanja dobili u porodici, ali je naša dužnost da ta znanja proširimo kako bi bili što bezbedniji u saobraćaju," izjavio je Bogosavac.

Nakon održavanja ovih časova u osnovnim školama na teritoriji opštine Novi Beograd, priliku da čuju nešto više o pravilima saobraćaja imaće i mališani iz ostalih beogradskih opština.