Opština Zemun u saradnji sa udruženjem građana "Evo ruka" organizuje manifestaciju "Zaplovimo istom rekom 2013 – Sva deca zajedno". Radionice se će održati 7. septembra, sa početkom od 17 časova i trajaće do 20 sati, na "Letnjoj pozornici" Zemunskog keja. Mališani će besplatno moći da uživaju u muzičkoj, likovnoj i radionici znakovnog jezika.

Cilj ovog okupljanja je promocija i podsticanje socijalne inkluzije dece ometene u razvoju. Organizatori, kojima se pridružuju i udruženja i organizacije "Roditelj", "Novi dan", "Pomoć porodici", AIESEC i "Mali veliki koraci", pripremili su za učesnike ovog skupa različite tematske programe, od kreativnih radionica, scenskih programa do radionica znakovnog jezika.

Dok se mališani zabavljaju s volonterima, roditelji će imati priliku da razgovaraju s organizatorima o Lokalnom akcionom planu za decu, da podele brige ili daju konstruktivne predloge za prevazilaženje problema.

Specijalni gosti manifestacije biće deca iz doma za decu bez roditeljskog staranja, koji će se družiti sa studentima i praktikantima AIESEC-a, uključenim u projekat "ACTiviraj se". Ova akcija se, takođe, bavi socijalnim uključivanjem dece bez roditeljskog staranja i dece ometene u razvoju i ima za cilj da podigne svest o potrebi za jednakim mogućnostima onih najmlađih i najugroženijih.