Na prvim zvaničnim fotografijama najpoznatije bebe na svetu, ona mirno spava u naručju svoje majke, dok je pored njih ponosni otac koji zaštitnički grli svoju suprugu i dete.

Fotografije su nastale u bašti porodične kuće u Baklberiju početkom meseca i slikao ih je Kejtin otac Majkl Midlton. Slike su objavljene četiri nedelje od Džordžovog rođenja.

Na jednoj od fotografija pridružio im se i njihov pas Lupo, crni koker španijel, i Tili, zlatni retriever Midltonovih. Britanski princ Vilijam je ranije izjavio je da su vojvotkinja Katarina, princ Džordž i njihov pas Lupo njegovi glavni prioriteti u životu.

U prvom intervjuu od kada je postao otac, princ Vilijam je izjavio da njegov sin liči na njega i njegovog brata kada su bili mali.

"Podseća me, ili na mene, ili na mog brata kada smo bili bebe, nisam siguran... sve u svemu odlično napreduje", izjavio je ponosni otac za CNN.

Vilijam je opisao svog sina kao "malog borca" koji prilično brzo raste.

"Malo je nemiran, često se mršti i neće da spava mnogo, što predstavlja mali problem", dodao je on u intervjuu.

Vojvoda od Kembridža veruje da ga je roditeljstvo izmenilo i ima samo reči hvale za majku svoga deteta.

"Protekle nedelje bile su veliko emotivno iskustvo za mene. Sada nekako drugačije doživljavam svet iako je prošlo relativno malo vremena", otkrio je on.

U javnost su puštene prve zvanične fotografije vojvode i vojvotkinje od Kembridža sa svojim sinom u porodičnoj kući Midltonovih.