Ovom trendu nisu odoleli ni poznati, tako da je Kanje Vest svojoj partnerki Kim Kardašijan nakon porođaja poklonio dijamantski prsten vredan pola miliona funti.

Istraživanje sajta BabyCentre sprovedena u protekle tri godine otkriva da je u proteklih 18 meseci za 41 odsto porastao broj majki koje dobijaju poklone zbog rođenja deteta. Taj porast je, na primer, između 2011. i 2012. godine bio samo dva odsto.

Anketa sprovedena među 1.200 majki je, takođe, pokazala da više od četvrtine očekuje ili je već dobilo poklon ove godine.

Dijamanti su najpopularniji poklon i to, najčešće, u vidu prstena u vrednosti od 500 do 1475 funti. Ostali popularni pokloni kojim se slavi dolazak novorođenčeta na svet su tablet računari, narukvice, dizajnirani satovi, torbe...

Porast popularnosti ovog trenda pokazuje da očevi žele da nagrade svoje partnerke zbog ogromnog fizičkog i emotivnog stresa koji su preživele da bi rodile dete i da im se zahvale za taj ogroman dar.

"Dok je samo dete ogroman poklon, mnogi očevi žele da pokažu koliku su ponosni na svoju porodicu i da poštuju i cene sve kroz šta su prošle majke njihove dece", tumače iz BabyCentra.

U Americi je još od 2007. godine popularno ovakvo poklanjanje što je i dokazano u upitnicima koje je popunjavalo 30.000 majki od kojih je 38 odsto primilo poklon povodom rođenja deteta.