Centar za promociju nauke ovog leta nudi deci priliku da budu deo "Dečjeg naučnog kampa" koji se održava u Viminacijumu. Ideja ovog kampa jeste da deca u prirodnom okruženju, u društvu vršnjaka, na interesantan i interaktivan način upoznaju nauke kao što su arheologija, antropologija, paleontologija, biologija, fizika, hemija, meteorologija, astronomija i psihologija.

Kamp je organizovan u sedam trodnevnih termina: počevši od 10. do 12. jula,  18. do 20. jula , 25. do 27. jula, 1. do 3. avgusta, 8. do 10. avgusta, 15. do 17. avgusta i od 22. do 24. avgusta.


Grupe su ograničene na dvanaestoro dece po terminu, kako bi stručni predavači i animatori mogli individualno da se posvete svakom polazniku.

Viminacijum je drevni rimski grad i vojni logor, gde se nalaze ne samo arheološka nalazišta iz rimskog doba već i paleontološka nalazišta mamuta, a u neposrednoj blizini su termoelektrana, površinski kop uglja i reka Dunav, što će polaznicima kampa omogućiti da istovremeno osete i prošlost i budućnost.


U Viminacijumu postoje smeštajni kapaciteti koji, izgrađeni po najsavremenijim standardima, deci omogućuju kvalitetan smeštaj i ishranu tokom trajanja kampa. Na kampu će kontinuirano boraviti i stručna lica koja, u slučaju da to bude neophodno, deci mogu odmah pružiti medicinsku pomoć.


Kamp je namenjen deci uzrasta od 8 do 14 godina, a roditelji mogu da prijave decu preko linka prijave.cpn.rs/kamp


Detaljnije informacije o programu možete potražiti na linku cpn.rs/dnk