Postojanje kampa ove vrste od velikog je značaja za obolelu i decu koja su pobedila opaku bolest, posebno iz razloga što u našoj zemlji za sada ne postoje specijalizovani rehabilitacioni centri za oporavak i poboljšanje kvaliteta života ovih mališana.

Kamp "Mi možemo sve" obezbeđuje rekreaciju i učenje veština korisnih za suočavanje sa mnogobrojnim pitanjima koja proizilaze iz lečenja. Aktivnosti koje su specijalno osmišljene i prilagođene potrebama hrabrih mališana, pomažu prvenstveno u vraćanju fukcionalnog zdravlja ali i kao psihološko osnaživanje koje im je preko potrebno u daljem životu.


Neretko deca za posledicu lečenja bolesti ostaju sa nekim telesnim oštećenjima. Promena fizičkog izgleda je stalni podsetnik da su deca sa kancerom drugačija od ostale dece, dok neželjeni efekti često menjaju izgled deteta i utiču na njegovo samopoštovanje. Kamp ove vrste je mesto gde deca stiču jedno novo životno iskustvo koje im pomaže u  prevazilaženju tegoba koja prate tešku bolest.

U kampu na Zlatiboru učestvuje četrdesetoro dece uzrasta od sedam do 18 godina bez pratnje roditelja, a brigu o njima neprekidno će voditi sedamnaest volontera različitih profila kako bi im pomogli da postanu nezavisni i unaprede svoje socijalne veštine.

Kamp se održava na seoskom turističkom domaćinstvu "Kod Komša" u Semegnjevu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Biljane i Janka Tipsarevića, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za omladinu i sport.