U konkurenciji četiri stotine učesnika iz 12 zemalja, naši pobednici ostvarili su sjajan uspeh i iz daleke Rusije, sa Svetskih dečjih pobedničkih igara, doneli četiri medalje - tri zlatne i jednu srebrnu. Svetske dečje pobedničke igre najveći su sportski događaj za decu koja su pobedila rak.


Sportski centar CSKA u Moskvi otvorio je vrata za 34 ekipe iz Evrope i Azije, sastavljene od mališana i mladih lečenih od malignih bolesti. Ovaj veliki događaj, koji slavi život i atletizam, organizovan je u Moskvi od 13. do 17. juna 2013.godine, a šestočlani Srbija-NURDOR tim učestvovao je drugu godinu za redom.


Mali šampioni koji su ovenčani nagradama i slavom pristigli iz Rusije su Živojin Perović (14) koji je osvojio medalje u čak dve discipline – stonom tenisu i šahu. Dragoljub Milosavljević (16) osvoji je prvo mesto na turniru u malom fudbalu sa svojom ekipom. Mihajlo Makijev (13) je, takođe, u malom fudbalu, sa svojim timom osvojio srebrnu medalju u kategoriji mlađih učesnika. Danijela Stojanović (12) zauzela je četvrto mesto u streljaštvu i stonom tenisu. Ana Stamenković (14) i Pavle Pavlović (14) kući su se vratili osvojivši simpatije mnogih, ali i po nečije srce.

''U ime tima volontera koji je imao čast da prati naš Pobednički tim u Moskvu, mogu samo da kažem isto ono što smo svaki dan uzvikivali na tribinama na srpskom i na ruskom – svaka čast! Nadam se da ćemo sledeće godine biti u prilici da omogućimo još većem broju mladih odlazak na Igre kako bi mogli da dožive jedno ovako neverovatno iskustvo'', utisci su Todora Mančića iz NURDOR-a.


Učešće na Svetskim dečjim pobedničkim igrama NURDOR je organizovao uz pomoć SportNetwork-a, Tamare Kusovac i UŠĆE Shopping Centra, a kompanija Wiener Städtische obezbedila je putno osiguranje za sve učesnike.

Pogledajte u galeriji nekoliko fotografija iz Moskve i sa dočeka naših malih-velikih šampiona na beogradskom aerodromu.

Sa svetskih pobedničkih igara za decu lečenu od raka u Moskvi, Srbija-NURDOR tim se vratio sa 4 medalje!