Britanska kraljevska porodica odlučila je da na još jedan način obeleži dolazak kraljevske bebe.  U njihovim prodavnicama se od skoro mogu naći brojni suveniri i drugi predmeti sa dečijim motivima.


Budući deda, princ Čarls u suvenirnici na svom seoskom imanju Hajgrov, prodaje ručno rađene cipelice za bebe. Karol i Majkl Midlton, bebini baba i deda sa majčine strane su svom porodičnom biznisu za organizaciju raznih vrsta zabava, dodali i asortiman proizvoda za bebe sa britanskim i kraljevskim motivima. Novac prikupljen na ovaj način iskoristiće se za održavanje kraljevskih palata.


Kako je 17. juna 2013. godine preneo Rojters, Džošua Bemfild, direktor Centra za istraživanja maloprodajnog tržišta, procenio je da će dolazak kraljevske prinove u julu obogatiti britansku ekonomiju za 240 miliona funti. Analitičari smatraju da će najveći doprinos od ove vrste prodaje, uslediti ipak zahvaljujući najezdi turista, čiji je porast broja od 13 odsto zabeležen još u aprilu ove godine.


Prognozira se i trošak od 62 miliona funti koje će nacija utošiti na alkohol,  kada novi prestolonaslednik, treći u redu za kraljevsku krunu Engleske, dođe na svet. Radosnu vest nacija će obeležiti raznim zabavama na kojima će troškovi hrane iznositi 25 miliona funti.