Učenici nižih razreda imaće priliku da svoj raspust obogate brojnim aktivnostima i besplatno učestvuju u sportsko-rekreativnim kampovima, školama plivanja i vaterpola, školama tenisa, školama sportova sa loptom i turnirima, školama skijanja na vodi i jahanja. Takođe, organizovani su i brojni programi prilagođeni deci sa invaliditetom.

Programi za mlade, namenjeni deci uzrasta od 15 do 19 godina, obuhvatiće radionice ikonopisa, kaligrafije, keramike, fotografije, slikanja uljem na platnu, škole starih zanata, radio i tv novinarstva, filmske radionice, škola rokenrola, ekološke radionice, inkluzivne radionice.

U besplatnim letnjim programima, koji su juče počeli u Beogradu i trajaće do kraja raspusta, učestvuje 61 sportska organizacija. Većina programa će biti realizovana u 15 beogradskih sportskih centara, kao i na Adi Ciganliji, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i Zavodu za sport i medicinu sporta.

Sve detaljne informacije u vezi s programima, načinom prijavljivanja, mestom i satnicom mogu se videti na sajtu grada Beograda.