Od 13. do 17. juna 2013. u centru Moskve održaće se igre koje slave život, optmizam i sportski duh. Hrabri mališani iz 15 evropskih zemalja takmičiće se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, plivanju, malom fudbalu, streljaštvu i šahu, dok su trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje dve disciplane prilagođene deci sa invaliditetom.

Pripremu i odlazak šestočlanog NURDOR-Srbija tima na ovogodišnje Pobedničke igre u Moskvu pomogli su Sport Network, Tamara Kusovac i Shopping centar Ušće.

''Sa prošlogodišnjih Igara naš tim se vratio okrunjen jednim zlatom i dve bronze. Entuzijazam i optimizam, sportski duh i solidarnost svih učesnika su ono što 'ostavlja bez daha'. Ovakva vrsta međunarodnog okupljanja i upoznavanje vršnjaka iz cele Evrope, koji su prošli isto teško iskustvo, od neprocenjivog je značaja i za naše mlade, za njihovu resocijalizaciju, samopoštovanje i povratak u redovne životne tokove'', izjavio je Ljubiša Stanić, roditelj i član NURDOR-a.

Svetske dečje pobedničke igre je sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, od svog osnivanja 2010. godine, ugostilo je preko 700 mališana iz 14 zemalja, uzrasta od sedam do šesnaest godina.