Različiti izbeljivači, dezodoransi, sredstva protiv insekata koji dolaze u kontakt sa kožom, takođe mogu biti uzročnici iritacija na koži, praćenih crvenilom, perutanjem i svrabom.


Kod dece i odraslih osoba, na pregibima kože (ispod grudi, između nogu, kod gojaznih osoba i dr.), često dolazi do pojave ojeda. Uzroci  nastanka ojeda su različiti, a najčešći su znojenje, kao i duži kontakt kože sa telesnim izlučevinama. Karakteristične promene koje se javljaju su: crvenilo, svrab ili bol, koža koja je otečena i topla. Kod težih oblika ojeda, javljaju se i sitne grizlice koje mogu da se zagnoje, ako se inficiraju nečistoćama.


U svim navedenim situacijama, kožu treba tretirati blagim dezinfekcionim sredstvima (npr. sredstvima na bazi  borne kiseline) i negovati kremama koje u osnovi imaju i masnu komponentu, neophodnu za obnavljanje hidrolipidnog sloja kože. Radi što potpunijeg efekta, poželjno je da ovi proizvodi koji se koriste da umire, zaštite i regenerišu kožu, sadrže i vitaminsku komponentu u svojoj formulaciji (pantenol, vitamin E i drugo).


Borovit krem ima blago antiseptično delovanje i namenjen je za ublažavanje manjih iritacija na koži. Borovit krem neguje kožu, pospešuje njenu epitelizaciju, pomaže kod opekotina, ojeda, perutanja i  isušene kože.  Preparat je obogaćen vitaminom E koji pomaže obnavljanje, hidrataciju i zaštitu kože. Primenom Borovit krema koža je meka, glatka i elastična. Može se koristiti i za negu i zaštitu kože oko noktiju.