Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fit i zdrava mama", edukativne radionice za trudnice

Pod nazivom "Dolazi beba", 23. maja 2013. godine, od 19 do 21 čas u konferencijskoj sali hotela Zira u Beogradu biće održane besplatne radionice za buduće mame.

  Izvor: Foto: Promo

Četiri stručnjaka će kroz polučasovne radionice objasniti ono što trudnice najviše zanima:

- Specijalista ginekologije i akušerstva iz KBC Zvezdara Aleksandra Mladenović govoriće detaljnije o trudnoći, važnosti pravilne ishrane i hidratacije, tegobama tokom trudnoće i kako ih otkloniti, i odgovarati na sva vaša pitanja.

- Dušica Dišić, babica i tvorac programa za psihofizičku pripremu za porođaj "Fit i zdrava mama" će govoriti o simptomima koji govore o tome da je porođaj počeo, o radnjama koje tada treba preduzeti, naučiće vas kako da dišete tokom porođaja, i objasniće budućim tatama kako da se pripreme za prisustvovanje porođaju.

- Psiholog Anka Marjanović će govoriti o svim onim suptilnim aspektima pripreme za susret sa bebom i upoznavanja sa njom – od funkcionisanja roditeljskog para tokom trudnoće, delikatnih pitanja koja svaka mama sebi postavlja, do prvih nedoumica na koje roditelji nailaze kada beba počne neutešno da plače.

- Neonatolog dr Jasna Đorović će govoriti o prvom susretu sa bebom, šta treba znati i uraditi kad roditelji dođu kući sa bebom, o dojenju, o malim nepravilnostima sa kojima se bebe rađaju i koje se koriguju, o širokom povoju, kontrolama i vakcinacijama.

Cilj edukativnih radionica je adekvatno informisanje, razbijanje predrasuda i zabluda o trudnoći i promovisanje nataliteta, jer je trudnoća najlepši period u životu jedne žene u kome je briga o sebi istovremeno i briga o budućem životu. Zdrave navike se neguju i važno je da ih mame od najranijeg perioda prenose i na svoje bebe!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica