Deca će u kampu moći da nauče da podignu šator i prave improvizovno sklonište, nauče da se orjentišu u prirodi, da pecaju ali i da prave improvizovani filter za vodu. Takođe, imaće priliku da slušaju predavanja o opasnostima od droge, alkohola, cigareta, kockanja i tehnološke zavisnosti.

Kroz raznovrsne sportsko-rekreativne, edukativne i kulturno-zabavne sadržaje u prirodi, kod dece se razvijaju mentalne i motoričke sposobnosti, kao i osećaj za timski rad i solidarnost

Pored edukacije, za decu su pripremljeni sportsko-rekreativni sadržaji poput prepreka na drveću, penjanja uz veštačku stenu, ronjenje, plivanje, košarka na vodi, ali i kulturno-zabavni sadržaji koji podrazumevaju muzičke sekcije, kvizove, filmski bioskop i slično.

Kamp je namenjen deci uzrasta od devet do 14 godina, a održaće se u 10 smena po sedam dana, od 17. juna do 25. avgusta 2013. godine. Deca će po uzrastima biti podeljena u tri grupe, sa po najviše 20-oro dece u jednoj grupi.

Kamp organizuje Avantura park na Adi Ciganliji.

"Camp, no comp" naziv je kampa koji će ovog leta biti organizovan u Avantura parku, sa ciljem da se deca bar na kratko odvoje od kompjutera i drugih tehnoloških zavisnosti.