Istraživači iz Naučno-istraživačkog instituta farmakologije u Tomsku blizu su stvaranja univerzalnog leka. Preparat G5 razrađen je kao lek za cirozu jetre. Međutim, ispostavilo se da je oblast njegove primene mnogo šira.

G5 ili "tableta mladosti" navodi koštanu srž da aktivno stvara matične ćelije, neophodne za regeneraciju svih bolesnih organa i tkiva. Efikasnost ovog preparata već je proverilo na sebi nekoliko naučnika.

Preparat G5 rešava nekoliko zadataka.

Međućelijski matriks je prirodan mehanizam kroz koji se vrši izbacivanje matičnih ćelija, pa tako rane brzo zarastaju i čovek lakše izlazi na kraj sa bolestima

Naime, on menja strukturu međućelijskog matriksa, omogućava svim matičnim ćelijama da skoro neometano "šetaju" organizmom i svi procesi počinju da rade drugačije, objašnjavaju naučnici.

Ogled na miševima pokazao je da su glodari kojima nije davan ovaj preparat naglo starili. Međutim, oni miševi koji su dobili G5 živeli su dugo i do poslednjih dana bili su aktivni i zdravi.

Ima još mnogo posla do pobede nad vremenom. Ipak, ohrabrujuće je to što aparat G5 ima širok spektar indikacija, od steriliteta do bolesti pluća, ističu veterani u borbi protiv starosti.

Kako navodi "Glas Rusije", zvanična klinička ispitivanja G5, uz učešće dobrovoljaca, počeće već u novembru, a ovaj čudotvorni preparat mogao bi da stigne u apoteke već za nekoliko godina.