Na Staroj Planini svoje skijaško umeće pokazali su producent dokumentarnih filmova o zimskim sportovima Predrag Dučić Đeta, TV i radio voditelj Ivan Zeljković, novinar Vladimir Krečmer, novinar Milan Bošković, TV voditeljke Kristina Radenković i Marijana Mićić, manekenka Katarina Vučetić, muzičar Ajs Nigrutin, glumac Aleksandar Srećković Kubura, kao i predstavnici medija.

Pobednik trke je Predrag Dučić Đeta, dok su drugo i treće mesto pripali Ivanu Zeljkoviću i novinaru portala Skijanje.com, Vladimiru Krečmeru.

Prema rečima prvoplasiranog, Predraga Dučića VIP SKI CHALLENGE je odlična inicijativa da se promoviše turistički potencijal Stare planine.

"Kao pasionirani skijaš obišao sam dosta zimskih centara u Evropi, a drago mi je da je Stara planina jedna od destinacija odlična za aktivni odmor, a staze idealne kako za rekreativce, tako i za vrhunske skijaše. To dokazuje i boravak skijaške reprezentacije Srbije, koja se odlučila da finalne treninge pred veliko svetsko takmičenje u veleslalomu u Schladmingu (Austrija) provede ovde", kazao je Dučić.

Ivan Zeljković je izjavio da je zadovoljan stazama i uslovima u kojima je održana trka: „Najveći rezultat ovogodišnjeg VIP SKI CHALLENGE-a je to što su svi zdravi i sa osmehom prošli kroz cilj.“

Titula trećeplasiranog za nekoliko sekundi izmakla je novinaru i voditelju sportskog programa TV B92 Milanu Boškoviću.

Falkensteiner Hotel Stara Planina organizovao je u subotu 9. februara, prvi VIP SKI CHALLENGE – takmičenje u veleslalomu za poznate ličnosti i predstavnike medija.