Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada "Dobra igračka" za igru memorije "U redu je"

"Škola za roditelje" dobitnik je priznanja "Dobra igračka" za društvenu igru "U redu je" uz pomoć koje deca kroz igru uče o toleranciji, empatiji i značaju podrške u društvu u kom se nalaze.

  Izvor: Foto: Promo


Društvena igra "U redu je", čiji su autori diplomirani pedagozi Jelena Holcer i Milijana Stojanović,  namenjene je deci starijeg predškolskog i nižeškolskog uzrasta. Nastala je pod okriljem Škole za roditelje, a igru je podržala i Opština Stari grad, sa željom da je pokloni svim prvacima u osnovnim školama sa ove opštine.


Ova igra memorije se razlikuje od ostalih po tome što dve karte u par objedinjuje poruka tolerancije. Izabrane teme zapravo predstavljaju probleme koji su za decu najbolniji, poput razvoda roditelja, hendikepa, siromaštva, bolesti... Cilj igre "U redu je" jeste i razvijanje empatije prema drugima koji se u pomenutim situacijama nalaze kao i olakšavanje lične problematike dece koja u nekoj od navedenih situacija prepoznaju sebe.

Software:GIMP 2.6.10 Created: 2012:10:11 13:26:13

Škola za roditelje je nedavno za ovu igračku dobila i priznanje "Dobra igračka", koju već godinama dodeljuje organizacija Prijatelji dece Srbije.

U obrazloženju nagrade, navedeno je:


"Ova igra podstiče toleranciju na različitost u svakodnevnom životnom dečijem okruženju. Svest o pravu na različitost jača samopoštovanje dece. Redak materijal, korišćenje poznate igre memorije sa jasnim i komunikativnim ilustracijama podseća decu na vrednosti razumevanja i podrške drugačijem. Principi sparivanja karata – problem i moguće rešenje koji su dati ilustracijama i tekstom, daju mogućnost da odrasli saigrač i dete nadograde igru, otvore nove probleme, smisle svoje karte, pokušaju da nađu „rešenje ili olakšice“, učeći zajedno da su problemi i različitost kvalitet života i da u tome nisu sami".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica