Izvor: Studio B

Prema rečima Radmile Jovanović, rukovodioca novog obdaništa, do kraja nedelje biće završeno prebacivanje dokumentacije za onu decu koja su već u nekom od novobeogradskih vrtića, kao i potpisivanje ugovora sa roditeljima i obavezni sistematski pregledi za novoprimljenu decu.
''U vrtiću će boraviti oko 300 mališana, od kojih će 144 dece prvi put krenuti u vrtić. Formirano je 14 grupa, četiri jaslene, četiri mlađe vrtićke, dve srednje, dve starije i dve predškolske grupe'', objašnjava rukovodilac „Zvezdane prašine".

Novi vrtić je površine 1.886 kvadrata i ima višenamensku salu, opremljenu kuhinju i perionicu, kao i atrijum koji je presvučen tartan podlogom za bezbednu igru dece. U dvorištu je osim ljuljaški, klackalica i penjalica, postavljen i saobraćajni poligon kako bi se deca od najranijeg uzrasta naučila bezbednom ponašanju u saobraćaju. U delu dvorišta nalazi se i brdašce prekriveno travom, koje će tokom zimskih meseci služiti kao sankalište.
Osim zanimljivog i modernog izgleda, u vrtiću na Bežanijskoj kosi posebna pažnja posvećena je primeni mera energetske efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije. Za grejanje odnosno hlađenje koristi se energija podzemne tople vode i energija Sunca, čime vrtić postaje potpuno nezavistan od priključka na elektrane.