Izvor: StudioB

Na konferenciji za novinare direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić čestitao je atletičarima Ani Subotić i Darku Živanoviću plasman na Olimpijske igre i ponovio da baš u Beogradu učesnici imaju priliku da ostvare olimpijsku normu. On je takođe naglasio i da će tokom maratona biti organizovano nekoliko humanitarnih akcija.

Darko Glavaš, načelnik odeljenja Skupštine grada za praćenje, koordinaciju i upravljane projektima istakao je da će svi učesnici kao i Beograđani koji se opredele za neku od trka na Beogradskom maratonu, ili da duž staze bodre trkače, moći da uživaju u svečanom ruhu u koje će biti obučeni beogradski bulevari, trgovi i ulice. A za to pobrinuli su se gradska javna preduzeća i komunalne službe. O zdravstvenoj bezbednosti učesnika Beogradskog maratona brinuće 15 zdravstvenih ekipa.

Elektronsko prijavljivanje za polumaraton i maraton je završeno, a juče je otvoren prijavni centar na Trgu Nikole Pašića gde će zainteresovani da trče maraton i polumaraton moći da se prijave do subote, 21. aprila, svakog dana od 10 do 20 časova, osim subote, kada će Prijavni centar raditi do 16 časova.