Izvor: Danubeogradu.rs


"Biramo najraspevanije odeljenje" je manifestacija koja će biti održana u svečanoj sali OŠ "Marko Orešković" (Otona Župančiča 30), 23. februara od 17.00.

Odeljenjske zajednice III i IV razreda, pobednice sa školskih takmičenja, pevaju jednoglasno dve kompozicije po slobodnom izboru, jednu dečju i jednu izvornu narodnu umetničke pesmu, od kojih se jedna izvodi a cappella, a druga može biti izvedena i uz instrumentalnu pratnju dece, učenika istog odeljenja.


U okviru "Dečjih muzičkih svečanosti" biće priređen i susret solo pevača "Zlatna sirena", ali i malih vokalnih sastava (dueti, terceti i kvarteti) u svečanoj sali OŠ "Branko Radičević" (Jurija Gagarina 195; blok 45) i to po kategorijama: Stari majstori – klasična solo pesma (28. februara), Dečja zabavna pesma (29. februara) i Izvorna narodna pesma – domaća i strana (1. marta).


Cilj takmičenja je da podstakne decu da pevaju dečje pesme iz oblasti umetničkog i narodnog stvaralaštva. Takmičenje se odvija u tri kategorije: I kategorija (mlađi uzrast, učenici I-III razreda), II kategorija (srednji uzrast, učenici IV-VI razreda), III kategorija (stariji uzrast, učenici VII-VIII razreda).


Prvoplasirani takmičari dobiće diplome i knjige na dar i učestvovaće na gradskim takmičenjima.