USVOJENA JE BEBA HEROJ KOJA JE ROĐENA U RUŠEVINAMA: Dobila je ime sa posebnim značenjem, evo u kakvom je sada stanju

Celi svet je zavoleo ovu bebu i sa strepnjom iščekivao šta će biti sa njom, konačno je dobila ime i novu porodicu.

Rami al SAYED / AFP / Profimedia A newborn baby who was found still tied by her umbilical cord to her mother and pulled alive from the rubble of a home in northern Syria following a deadly earthquake, receives medical care at a clinic in Afrin, on February 7, 2023. The infant is the sole survivor of her immediate family, the rest of whom were all killed when a 7.8-magnitude quake that struck Syria and neighbouring Turkey flattened the family home in the rebel-held town of Jindayris, cousin Khalil al-Suwadi said.,Image: 754611242, License: Rights-managed, Restrictions: Graphic Content TO GO WITH AFP STORY, Model Release: no, Credit line: Rami al SAYED / AFP / Profimedia

U strašnom zemljotresu koji je pogodio Siriju, malena devojčica izbugila je celu porodicu, ali baš tokom najjačeg potresa njena mama ju je donela na svet.

U trenutku spašavanja beba je i dalje bila povezana pupčanom vrpcom za svoju mamu, koja zajedno sa mužem i još četvoro dece nije preživela. Međutim, tek rođena devojčica ostala je živa i prema rečima lekara njeno stanje se iz dana u dan popravlja. Nema nikakvih oštećenja karlice, kako se u početku mislilo zbog velike modrice koju je imala na leđima.

I pored brojnih porodica koji su želila da je usvoje, brigu o bebi heroju preuzeo je njen rođak. Sirijska devojčica je konačno dobila i ime Aja koje na arapskom ima više značenja, između ostalih "čudo" i "dar od boga".

Pogledajate snimak spašavanja Aje:

Podsećamo, beba je spasena 10 sati nakon zemljotresa. Kada su je odveli u bolnicu telesna temperatura joj je pala na 35 stepeni Celzijusa i imala je modrice, uključujući i veliku na leđima. Lekari su tada procenili da je beba rođena nekoliko sati pre nego što je pronađena, s obzirom na to koliko joj je temperatura pala. Da je devojčica rođena neposredno pre zemljotresa, ne bi preživela toliko sati na hladnoći, rekli su lekari.

Pogledajte fotografije male Aje:

Rami al SAYED / AFP / Profimedia Spašena beba iz ruševina u Siriji

 (Yumama)