Mnoge devojčice već u ranom uzrastu imaju probušene uši, ali retko kada se događa da roditelji to urade odmah nakon rođenja i stave detetu minđuše. Ipak, jedna mama sa Tik Toka je mnoge iznenadila i od drugih roditelaj dobila razne kritike.

Mama koja je na Tik Toku upisana po imenu svoje ćerke Lare, objavila je video snimak na kojem upoređuje kako njena devojčica izgleda sada, a kako kada je tek rođena. Na snimku se vidi beba koja je stara tek nekoliko sati, a već ima probušene uši i nosi minđuše.

Ovo je izazvalo lavinu negativnih komentara na društvenoj mreži od strane drugih roditelja:

"Na dan kada su moja deca rođena, bušenje ušiju je bilo veoma daleko na mojoj listi prioriteta" - napisala je jedna žena.

Druga je dodala - "Ako je uši bole ili su nadražene, ne može vam reći - glasio je još jedan komentar."

Ipak, postojali su i pozitivni komentari u kojima mnogi ističu da postoje kulture u kojima se deci buše uši po rođenju, a neki su pisali da su i sami kao deca imali jako rano minđuše i da to nije napravilo nikakav problem.

Jedan od komentara je glasio - "Kada su bebe stare dva ili tri dana, ne osećaju bol kao da imaju godinu ili dve. Neonatolozi im buše uši odmah po rođenju. Ušne školjke beba su mekše i devojčica verovatno nije ni reagovala".

Izvor: Yumama