Borba za potomstvo nekim ljudima nije nimalo laka. Ipak, i njima ta velika sreća zakuca na vrata u jednom momentu. Sandra Jovanović, predsednica Udruženja "Šansa za roditeljstvo", postala je mama nakon borbe koja je trajala više od 10 godina.

U decembru je rodila devojčicu Ljubicu, za koju kaže da je bila njena Šansa.

"To je najveća želja i poklon koji smo mogli da dobijemo za Novu godinu. Posle 13 pokušaja, a ovo je 14. pokušaj vantelesne oplodnje. Celu trudnoću je tu bio strah da li će sve biti dobro do kraja, jer sam i posle 10. vantelesne oplodnje imala jedan spontani pobačaj. Onda su strahovi bili i veći. Sve sam zbog toga držala u sebi iz straha i, eto, 15. decembra na svet je došla Ljubica. S obzirom na to da smo je dobili posle 14 godina, rekla bih da je ovo jedan veliki uspeh za mog supruga i mene. Mislim da ovakva priča i ovoliki put do deteta treba ljudima da budu motivacija da ne odustaju u borbama da dobiju bebu. Čuda su moguća i, sve dok imaju smelosti, hrabrosti i realnih mogućnosti, da ne odustaju od svojih snova i želja", rekla je ona potpuno iskreno u emisiji Puls Srbije na Kurir TV.

"Dok nekako ne ostvarite trudnoću, sve što vam ljudi govore je 'videćete, osetićete' i tako dalje, mada vama to sve izgleda kao da je predaleko. Onda kad se stvarno desi da držite bebu u rukama, sve ono što se dešavalo pre samog tog čina da dobijete dete, samo zaboravite. Da nije mog supruga, ja bih verovatno odustala posle 6-7. puta", objasnila je Sandra.

Kao i mnoge druge mame koje vode istu borbu, prošla je kroz slična osećanja i preispitivanja. "Posle svake neuspele oplodnje, zapitate se: zašto ja? Ali prosto morate da nađete snage da nastavite dalje. Ja sam motiv nalazila ne samo u ljubavi koju mi je pružao suprug, već i u celoj toj priči sa udruženjem gde sam zaista više od 5 godina okružena ljudima koji imaju problem sa začećem. Prosto bez njihovih priča mislim da bi teško mogla da izguram sve ovo", rekla je potpuno iskreno za Kurir TV.

izvor: yumama