Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEĆ SU POZNATA NAJPOPULARNIJA IMENA ZA DECU U 2024: Jedno srpsko žensko ime je na prvom mestu i u Velikoj Britaniji

Meka i melodična imena će biti najpopularnija, kao i ona koja su proslavila ženske vladarke - ovo su imena za koja se predviđa da će biti najpopularnija u 2024. godini.

 5 najgorih imena za devojčice. Izvor: Shutterstock

Od svih iskušenja kroz koja prolaze budući roditelji dok čekaju bebu, jedno od najuzbudljivijih je biranje imena. Mama i tata su svesni da će s tim imenom dete odrasti i ne žele da donesu odluku zbog koje će kasnije zažaliti.

U Srbiji su već duže vreme u trendu tradicionalna imena, ali svakog zanima i kakvi su trendovi u svetu, kao i kako slavne ličnosti odlučuju o imenima za svoju decu.

Kad je reč o ženskim imenima, predviđa se da će u 2024. godini biti u modi ona koje su proslavile moćne žene - vladarke, feministkinje, umetnice. U engleskom govornom području to će biti: Ada, Bela, Kleo, Emili, Eva, Glorija, Margareta, Maja, Simona.

Kod nas, nastaviće se vladavina imena kao što su Jelena, Katarina, Natalija, Marija i Đurđa. Interesantno je da je na prvom mestu i u Srbiji i u Velikoj Britaniji jedno isto ime u trendu za sledeću godinu - Teodora.

Kad je reč o muškim imenima, sve je češća pojava da se sinovima daju "imena odraslih". Stručnjaci sa čuvenog sajta posvećenog dečjim imenima "Nejmberi" (nameberry.com) kažu da će baš takva biti u modi dogodine: Artur, Džulijan, Fabijan, Filip, Dorijan. Među srpskim imenima, "ozbiljnije" zvuče: Arsenije, Vujadin, Krsman, Uglješa, Mitar i Rastko.

U svetu se predviđa i trend imena koja su odraz "nežnog" stila roditeljstva - imena koja zvuče meko i melodično: Alba, Alfi, Rea, Vila, Liana, ali i onih koji deluju snažno i glamurozno: Anastasija, Eleonora, Gabrijela, Petra, Aleksandar, Kristijan i Oskar.

BONUS VIDEO

Pogledajte

02:45
POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA UBICE
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV


Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica