Jun je mesec kada nas očekuju sunčani dani, toplo vreme, bujne bašte, cvetna polja... Mesec kada raširenih ruku dočekujemo leto, a mame i tate koje nestrpljivo očekuju bebu u domu, sigurno tragaju za inspirativnim imenom.

Donosimo vam 4 ideje za ženska imena koja su povezana sa mesecom junom. Možete neko od njihd ati devojčici koja je rođena baš u ovom mesecu, ali i ako vas za jun vežu lepe uspomene i trenuci radosti.

Sunčica

Dolazi od naziva nebeskog tela Sunce što je jedan od glavnih simbola najtoplijeg godišnjeg doba. U prenosenom značenju odlikovalo bi osobu koja je "svetla, sjajna, blistava, topla, nežna".

Cveta

Jun je mesec pun raznih cvetova, pa je tako iem Cveta često izbor devojčica rođnih u toku ovog meseca. Simbolično, ovo ime predstavlja devojčicu koja je "lepa kao cvet"; "mirisna kao cvet", a nekada se davalo i deci rođenoj na praznik Cveti.

Jagoda

Jedna od omiljenih poslastica tokom leta. Retko koja osoba ne voli miris i slatkoću ovog divnog voća. Ime Jagoda daje se baš po ovom voću i simboliše devojčicu "slatku poput jagoda".

Višnja

Ovo voće nam je pravo osveženje tokom letnjih dana. Ovo ime je preuzeto od naziva same voćke, a simbolično se smatra da su ove devojčice pune radosti i vedrine.

Izvor: Yumama