Koliko Barbara poznajete? Verovatno ne mnogo, a i one koje znate nekako su "posebne", zar ne? Možda zato što se iza ovog internacionalnog ženskog imena krije snažna simbolika. 

Na latinskom jeziku reč "barbarus" koja znači "strani, divlji". Po drugoj teoriji, ovo ime je grčkog porekla i izvedeno je od reči "barbar" što znači " tuđa". Numerologija kaže da su devojčice koje nose ovo prelepo ime snažne, neustrašive, a s druge strane veoma osećajne, privržene porodici i zaštitinički nastrojene prema prijateljima i bliskim osobama. Vešte su u komunikaciji, diplomatija im je jača strana, a kada nešto naume - nazaustavljive su.

Kraće verzije imena, tačnije nadimci koji su najrasprostranjeniji su Barbi, Barb, a u Srbiji Barbare neretko odmilja nazivaju Biba.

Neke od najpoznatijih dama koje su nosile ovo ime su multitalentovana glumica, pevačica i rediteljka Barbra (skraćena verzija Barbare) Strajsend, bivša prva dama SAD Barbara Buš, glumica Zlatne ere Holivuda Barbara Stenvik, vojvotkinja Barbara Palmer, još jedna glumica - Barbara Herši... itd. Ipak, veruje se da je ovo ime najviše postalo popularno zbog Svete Barbare, hrišćanske svetice, device i mučenice.

(Yumama)