Kratka imena za decu su u poslednje vreme veoma popularna, a mnogi roditelji sa radošću biraju i ona biblijska. Ukoliko spadate u obe grupe, donosimo vam tri divna predloga za ženska imena koja su sastavljena od samo 3 slova.

Sva tri su veoma kratka i nadimak im nikada neće trebati, evo o kojima se radi i kakva značenja nose:

Ana

U osnovi reči Ana je korenska imenica koja ima značenje milosrdnost, blagost, svetlost; dobrota; milosrđe; bogobojažljivost, iako se u hrišćanstvu značenje imena Ana reprodukuje kao – "ona koja je blažena"; "ona koja će vaskrsnuti"; "žena koja će ponovo da se rodi"; ili pak kao ona "ženska osoba koja je besmrtna"; "svetica"; "žena koja je večita radost i milosrdna osoba".

Eva

Ime Eva nosi značenje: "žena koja je majka svih ljudi"; "ona koja je stvorila život"; "žena koja je životna, puna energije i koja je dar od Boga"; "ona koja daruje život"; "osoba koja donosi sreću i radost"; "vesnica lepote i veselja".

devojčica-cveće.jpg
Shutterstock Devojčica sa cvećem u kosi

Lea

U bukvalnom prevodu sa latinskog jezika, ime Lea znači lavica, ali se ipak u nekom prenesenom značenju odnosi na – “osobe koje su hrabre i neustrašive”; “one žene koje su borbene”; “jake ili vrlo uporne osobe”; “one koje imaju veliko ili “lavlje” srce”; “one koje ne odustaju i koje su jako plemenite i požrtvovane”; “osobe koje su prave kraljice (u smislu ličnosti ili karaktera)”.

(Yumama)