Zimski i hladni dani vas možda još iznenade, ali mart je mesec koji ipak polako najavljuje proleće. Ako brojite sitno i željno iščekujete martovksu bebu, evo šta nauka kaže zbog čega su one tako posebne.

Bebe šefovi

Neobična statistika kaže da je u martu rođeno više izvršnih direktora velikih kompanija, nego u bilo kom drugom mesecu. U ovo ispitavanje bilo je uključeno 375 izvršnih direktora, a rezultati su pokazali da je, između ostalog, 12,5 odsto njih rođeno u martu. Razlog tome može biti samo školovanje, jer su martovska deca obično među starijima u razredu, smatraju psiholozi.

Noćne ptice

I istraživanje na ovom polju pokazalo je deca rođena u martu uglavnom idu na spavanje kasnije odnosu na one rođene u jesen ili zimu.

Rođeni optimisti

Generalno, sva deca rođena u proleće, a naročito u martu, odrastaju s pozitivnim pogledom na svet i urođenim optimizmom, pokazalo je istraživanje iz 2014. godine.

Mama, beba, ćerka
Shutterstock Mama i ćerka se grle

Imaju zlatno srce

Mogu da izrastu u vrlo prijatne i simpatične osobe - baš onakve kakve su svetu potrebne danas. Njihovoj velikodušnosti i velikom srcu diviće se mnogi. Retko ćete videti sebičnost u njima. I ako dođe do takvog ponašanja, ono je tu samo da ga navede na pravi put i nauči ga da je darežljivost bolja životna odluka.

Vrlo su posvećeni kada porastu

Kada stvaraju prijateljstva i duboko se posvete nekome, ostaće iskreni i podržavaće ga koliko god mogu. Oni su zaista iskreni sa najbližima, i nikada neće odustati od njih. Vrlo često izbegavaju negativne i nepoverljive osobe u životu. Uvek će život voditi po svojim uverenjima i principima, jer tačno znaju šta žele da ostvare. Ko god im se isprečio na putu, one će se uvek držati sopstvenih uverenja.

Vole samoću

Ako vidite svoje dete kako se gubi u svojoj mašti i igra se samo, to je znak da uživa u svom miru i tišini. Maksimalno uživaju u stvaranju sopstvenog skloništa i prepuštaju se kreativnosti, udaljeni od buke.

(Yumama)