Postoje deca koja jednostavno zavise od svojih roditelja, koji su nesigurni i u svakom životnom izazovu traže 'vetar u leđa' kako bi bili sigurni da je to ono što treba da urade. Jednostavno, oni se previše teško nose sa životnim izazovima.

Astrolozi tvrde da horoskopski znak u kom je dete rođeno može da odredi njegove karakteristike, a jedan su posebno izdvojili kao onaj koji ne zna da se nosi sa životnim izazovima.

Ta laskava titula pripala je Ribama!

Ove osobe su sklone sanjarenju jer im je stvarnost obično previše teška pa beže u svoj svet mašte. Neki čak beg traže u hrani, piću ili nekim drugim porocima. Oni sve proživljavaju intenzivno i duboko pa im je teško da se suoče sa problemima. Zbog toga ih mnogi smatraju i slabićima.

Roditelji treba od malih nogu da im pomognu da se nose sa životnim problemima i da ih nauče da ne treba sve probleme da guraju pod tepih nego da se suoče sa njima.

Mama, devojčica, ćerka
Shutterstock Mama i ćerka

Ova deca su često sklona i nedostatku samopuzdanja, pa je važno da ih naučite da se zaštite od negativnih uticaja okoline, a da u isto vreme cene svoju kreativnost i nadarenost.

(Yumama)