Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVLJENO ŽENSKO IME PONOVO SE VRAĆA U MODU: Nose ga prave male kraljice, mudre, ljubazne i dobronamerne

Staro žensko ime koje je nekad bilo popularno, danas se ponovo vraća u modu a veruje se da ove devojčice imaju divne osobine.

 DEvojčica, kruna, balon, rođendan Izvor: Shutterstock

Izbor imena za decu je ogroman, a jedno žensko ime na koje smo gotovo pa zaboravili, ponovo se vraća u modu. U pitanju je ime Vasilisa i može biti divan izbor za vašu buduću princezu.

Ime Vasilisa je starogrčkog porekla. Veruje se da je nastalo od grčke reči 'basileus' što znači 'kraljica', 'suveren' ili 'vrhovni vladar'. Odatle dolazi i bukvalan prevod - 'kraljica' ili 'kraljeva žena'.

Prema verovanju starih, devojčice koje nose ovo ime su moćne i imaju tvrdoglavu prirodu, sebičan karakter, plemenite ambicije i liderske kvalitete. Mekoća, samopožrtvovanost, mudrost i ženstvenost su glavne osobine devojčica koje nose ovo ime.

Uopšteno govoreći, devojke sa imenom Vasilisa su plemenite, korektne i većinom pozitivne. Takve devojke retko govore loše, ponašaju se isključivo po svojoj savesti, čine minumalne greške i trude se da svima ugode. Ljubazne su i dobronamerne, tražene su u društvu i dobrodošli gosti bilo gde da se pojave.

 Rođendan, deca, žurka, torta
Dečija rođendanska proslava
Izvor: Shutterstock

Ime Vasilisa je nekada bilo veoma popularno i postalo je poznato prvenstveno zahvaljujući ruskim narodnim pričama. Iako se danas retko može čuti, energija ovog imena se još uvek smatra veoma snažnom.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica