Žensko ime koje je decenijama bilo popularno, a onda izgubilo svoj sjaj, ponovo je u modi. I ako razmišljate o imenu svoje ćerke koju željno iščekujete, možda će vam baš ime Vera biti presudno.

Ovo ime je naše domaće, tačnije slavensko žensko ime koje je poznato i popularno izvan slavenskog govornog područja, posebno na području Španije. Ime je kao što i sama reč kaže povezano sa pojmom 'vera', tako da može značiti 'ono što ima veru'. Međutim, u nekim slučajevima se povezuje i sa pojmom 'verus' koje dolazi od latinske reči i znači 'istina'.

Ko je Vera?

Vera je zaista poseban tip devojke, lepa i draga, uvek zna šta treba da uradi u svakom slučaju, takođe je stvarno nezavisna i zabavna. Ponekad se ponaša veoma ljupko ili samostalno, nije 'laka devojčica' i voli da se prema njoj ponašaju kao prema kraljici (jer je to jeste).

Vera je vrsta devojke sa kojom bi neko želeo da bude, ali to ne može mnogo njih iako je i savršena devojka za bilo koga. Vera vas nikada neće razočarati i uvek će naći način da razveseli bilo koga.

Ako možete biti s Verom, ne gubite priliku i to učinite, ona takođe može biti zaista dobar prijatelj i neko koga ne biste želite kao neprijatelja, a ona može biti i savršeni partner.

Devojčica, kosa, frizura, lokne
Shutterstock Devojčica sa loknama

Ženska osoba sa dugom raspuštenom kosom i osmehom koji beleži samu suštinu njene i unutrašnje i spoljašnje lepote.

Ona je predmet želja mnogih muškaraca. Ima reputaciju dobre devojke, inteligentna je i zna kako da je ne izigraju. Ljudi su često šokirani koliko jaka osoba može biti i koliko je nezavisna.

(Yumama)