Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ONE SU ROĐENE POBEDNICE I VELIKI BORCI ZA PRAVA: Ako očekujete devojčicu, možda je baš ovo idealno ime za nju

Autor Radmila Ilić

Ovo je ime koje roditelji ženske dece obožavaju.

 Dete, more, sunce, naočare Izvor: Shutterstock

Ukoliko očekujete devojčicu, a niste ljubitelj kratkih imena, možda vam se baš ovo dopadne. Veoma milozvučno ime Kalina krasi mnoge devojčice.

Možda će vas zanimati

Poreklo imena Kalina

Ovo ime je poreklom iz slovenskog jezika, i otiče od imena biljke "divlja ili obična kalina", koja je otrovna i koja podseća na crnu ribizlu ili na borovnicu (po svojim crnim bobičastim plodovima).

Prema drugim podacima, ovo ime potiče i od grčke reči "kaline" ili od vlastitog imena "Kaline", a u originalnom značenju – pobednik; dobra osoba; častan čovek.

 Mama, ćerka, devojčica
Mama i ćerka uživaju u svojim trenucima
Izvor: Shutterstock

Šta znači ime Kalina?

Tepko je objasniti njegovo značenja ali se pretpostavlja da može da se odnosi na one žene koje su "rođene pobednice"; "osobe koje su dobre i smerne"; "one koje su veliki borci i koje su pravdoljubive i istinoljubive"; "osobe koje su jako oštrog ili 'vatrenog' temperamenta"; "one osobe koje znaju da se izbore za svoja prava"; "otrov"; "crna boja"; "divlje"; "nepristupačno"; "opasnost"; "biserni cvet"; "drvo crnih bisera".

Nadimci i izvedena imena od imena Kalina

Najpopularniji nadimci i umenjenice od ličnog ženskog imena Kalina su – Ina; Kale; Kalinka ili Lina i Kaya, dok su od imena koja su "izvedena ili varijantna", najpoznatija – Katalina; Katarina; Tina; Lina; Ajlina; Kristina; Hristina; Katja; Kaja ili Kaolina; Nadalina; Kareena i Paolina.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica