Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O ČEMU BEBE U STOMAKU RAZMIŠLJAJU? Njihov mozak 'upija' i pre rođenja, a sve zavisi od mame, evo kako

Autor Radmila Ilić

Istraživanja su pokazala o čemu bebe razmišljaju dok su u stomaku.

 Trudnoća, beba, stomak Izvor: Shutterstock

Doktorka Karista Luminari Rozen, autorka knjige "Roditeljstvo počinje pre začeća", govori o istraživanjima koja su pokazala da bebe i u stomaku imaju emocionalne i intuitivne sposobnosti da osete ljubav svojih roditelja.

"Bebe mogu videti, čuti, osećati, prepoznati ukuse, pamtiti i razmišljati pre rođenja", kaže doktorka.

Možda će vas zanimati

Ona takođe navodi i istraživanja koja su pokazala da bebe nakon rođenja mogu prepoznati muziku koju su slušale dok su bile u stomaku.

Prema jednom novijem istraživanju, bebe ne samo da reaguju na glas svoje majke, nego već u stomaku počinju da uče i jezik. Oni tvrde da novorođenče već nekoliko sati po rođenju mogu razlikovati svoj maternji od stranog jezika.

 Trudnica, haljina
Trudnica
Izvor: Shutterstock

"Najvažnija poruka za mlade mame je da njihove bebe slušaju, uče i pamte tokom zadnjih stadijuma trudnoće. Njihovi mozgovi ne čekaju rađanje da bi počeli da upijaju informacije", kaže doktorka.

U skladu sa tim, savremeni prenatalni psiholozi tvrde da beba već pre rođenja oblikuje stavove o životu, jer ono što majka misli i oseća utiče na stanje deteta. Čak i dalje od toga, pokazalo se da na bebin razvoj utiče i emocionalno stanje oca.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica