Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMAJU DIVNA ZNAČENJA SA DUBOKOM SIMBOLIKOM: 3 najlepša imena grčkog porekla za devojčice, srpski roditelji ih obožavaju

Izdvajamo tri najlepša imena za devojčice grčkog porekla.

 Imena grčkog porekla za devojčice Izvor: Shutterstock

Kada na svet stigne beba, čini se da je ona najveće čudo u životu roditelja. Ljubav je neizmerna, a svi kažu da to niko ne može objasniti dok sam ne dobije dete. Baš zato što je dete takav blagoslov, želimo da odaberemo ime koje će imati posebnu simboliku i savršeno pristajati detetu. 

Možda će vas zanimati

Mnogi traže inspiraciju u grčkim imenima, jer su uvek veoma zvučna i sa posebnom simbolikom. Izdvajamo tri najlepša imena grčkog porekla, koja naši roditelji naročito obožavaju.

Teodora

Ovo ime potiče od grčkog Theodoros, što znači dar božiji. Ime Teodor ili Teodora roditelji su davali detetu koje su dugo čekali, pa su ga smatrali božjim darom. ovo ime se sada koristi širom evrope i sveta. Kod nas je veoma popularno. Teodora je jedno od najčešćih imena koje roditelji iz Srbije daju svojoj deci. Ime Dorotea je jedn od varijanti ovog imena.

Helena

Ime Helena je poreklom iz starogrčkog jezika, i to od reči helene, hele, što znači svetslost, sunčev sjaj, baš kao Helios, grčki bog sunca. neki smatraju da se porekli ipak vezuje za praoca svih Grka, koji se još nazivaju i Heleni. Ovo ime nosi značenje žena koja je obasjana suncem, osoba koja sija kao sunce, ona koja donosi radost, blistavog uma, srca, duše. Varijacija ovog imena je Jelena, koje je vrlo često na našim prostorima.

Sofija

Ovo ime se već godinama nalazi na prvom mestu najpopularnijih imena na svetu. Kod nas je takođe jedno od najčešćih imena koje dobijaju devojčice. Oni potiče od grčke reči sophos, što znači mudrost, ona koja je mudra, pronicljiva. Ovo ime je veoma staro i uvek je davano devojčicama kako bi imale moralne kvalitete.

Još neka lepa imena grčkog porekla su: Magdalena, Irina, Doris, Anđela, Anastasija, Selena, Hristina, Tea, Margarita, Ksenija...

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica