Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama otkriva: 13 urnebesnih faza prilikom odabira imena za bebu

6. U redu, znamo pol! To bi nam trebalo pomoći da eliminišemo barem nekoliko imena, zar ne? 4. Mislim da sam shvatila: Ako je dečak, u obzir dolazi jedno od ovih 150 imena, a ako je devojčica, jedno od ovih 200 imena. 8. Zašto me ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Odabir imena deteta jedan je od onih roditeljskih zadataka koji se čini zaista zabavnim i uzbudljivim, sve dok to zapravo ne treba da učinimo.

Kada zatrudniš, iznenada vas pogodi vest da ste optuženi za odabir načina na koji će drugi ljudi identifikovati vaše dete do kraja njegovog života. To je zaista ogroman pritisak za buduće roditelje.

Ipak, faze dolaska do savršenog imena mogu biti zaista urnebesne. 

Povezane vesti

Povezane vesti

Jedna mama podelila je 13 emotivnih faza tokom pokušaja da odabere savršeno ime za bebu. 

1. Ne mogu da verujem da sam napokon trudna. Konačno možemo započeti biranje imena. Ovo će biti tako zabavno! 

Otkad mi je jedna prijateljica u šestom razredu rekla da ću se udati za Džastina Timberlejka i imati sedmoro dece, punim sveske kul i kvalitetnim imenima za bebe. Potpuno sam spremna za ovo.

2. Okej, za početak mi trebaju sve knjige koje postoje sa imenima za bebe. 

Ispostavilo se da su te stare sveske bile pune smešnih imena, ali još uvek imamo dovoljno vremena. Jednostavno ću potrošiti svoju životnu ušteđevinu kupujući knjige sa imenima za bebe i za tren ću izabrati ime. 

3. Ajoj! Stvarno postoji na hiljade imena.

15.000 + imena za bebe izgledalo je mnogo manje kad je stajalo u korpi za kupovinu. Sad, zapravo, moram pročitati sva imena tamo.

4. Mislim da sam shvatila: Ako je dečak, u obzir dolazi jedno od ovih 150 imena, a ako je devojčica, jedno od ovih 200 imena.

Samo ću proslediti ove gigantske proračunske tablice svom partneru i neka istakne svoje favorite. Ovu pretragu ćemo za tren suziti na 70 ili 80 jakih kandidata!

5. Ne mogu da verujem da moj partner mrzi svako, ali baš svako od ovih imena! 

Trebalo bi da smo srodne duše, dovraga. To bi valjda značilo da mu se dopada moja ideja da se zove Klementina? Ne uništavaj moje snove svojim pesimizmom, dušo.

6. U redu, znamo pol! To bi nam trebalo pomoći da eliminišemo barem nekoliko imena, zar ne?

Možemo izbaciti čitav jedan spisak, izuzev rodno neutralnih imena. To nam još uvek ostavlja oko... 300 mogućnosti i zapravo uopšte nije pomoglo. 

7. Sad se čini da je svako ime već zauzeto

Kao da sam razmišljala o imenu Ela, setila sam se da je to ćerka mog cimera sa fakulteta. Moj je partner rekao da mu se sviđa jedno ime, koje ne možemo, jer mama kaže da imamo rođaku koja se tako zove. Treba mi još sladoleda.

8. Zašto me svako ime podseća na neku užasnu osobu?

Olivera je devojka koja me u srednjoj školi ismevala zbog malih grudi. Tamara je pozajmila moju omiljenu knjigu i nikad je nije vratila. Isidora je ime jedne kolegice koja na poslu uvek jede losos u sobi za odmor. Nika je njegova bivša devojka. Čekaj, kako je to ime uopšte završilo na ovom spisku?!

9. Pa, to je jednostavno neverovatno! Suzili smo popis na tri imena koja oboje volimo. Ali, problem! Naše porodice mrze ta imena.

Trebalo je da svoja imena podelimo sa tačno nula ljudi. Mama mi je upravo poslala poruku na Fejsbuku i rekla da stvarno želi da detetu dam ime po svom prabaki. Zeza li me? Nikad je nisam ni upoznala! 

10. O, bože, moj termin je sutra, a mi još nemamo ime!

Moram pokušati da ostanem smirena. Moram ponovno pregledati spisak. Na njemu je ostalo samo 68 imena. Možda bi trebalo napraviti anketu na Tviteru i pitati pratioce šta misle. Ne, ne mogu to da uradim, zar će društveni mediji moju bebu nazvati nekim smešnim imenom. Internetu se ne sme verovati.

11. Odabrali smo ime! Moj partner i ja smo se konačno odlučili!

Ovo dete sada ima ime i prezime! Trebalo nam je samo 540 sati da to odlučimo.

12. Ali stvar je u tome što još uvijek nisam sto posto sigurna slaže li se ime sa prezimenom.

Hm, doktore, postoji li način da odložim porođaj tako da se vratim na početak odabira imena. Ne? Pa, šta onda mislite o ovom imenu? Pomozite mi!

13. Stigla je naša savršena beba!

Ispostavilo se da je cela ova stvar imenovanja zaista tako jednostavna. Čim smo je ugledali znali smo koje ime joj najbolje pristaje!

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica