Trudnoća je jedan čudesan period prepun promena u vašem telu. Suočićete se sa raznim promenama, kako u sopstvenom ponašanju tako definitivno i u izgledu. I ne mislimo samo na to što će vam rasti trudnički stomak!

Da, mnogim od vas pojavila se ta tamna linija na stomaku, koja se kreće od pubične kosti pa sve do grudi. Ona se naziva linea nigra, a ona se javlja usled tih neverovatnih hormonskih promena (povećala se količina melanina, koji je odgovoran za tamnjenje kože).

Iako vam ovo možda nije omiljena promena na telu, ne brinite se - proći će!

Tamne promene mogu se dogoditi i oko pupka, areola, pa čak i vagine, ali sve one nestanu između devetog i dvanaestog meseca nakon porođaja.

Mamama koje doje - vi ćete verovatno kasnije dočekati vraćanje u normlu, to je zbog hormona.

Otkrićemo vam još nešto - linea nigra (tamna linija) nije jedina fizička promena na koži sa kojom ćete se susresti. Tokom tih devet meseci mogu se javiti paučinaste vene, trudnička maska, fleke po koži, strije, bubuljice (održavajte redovnu rutinu čišćenja lica, ali izbegavajte štetne sastojke). Neke trudnice bukvalno sijaju u ovom periodu zbog masne kože.

Predlog kako da bolje izgledate u trudnoći jeste da se držite svoje rutine vežbanja, koristite vitamin E, šetate se što je više moguće, unosite vitamin C kako biste sredili vene i održali lepu i zdravu kožu.

Pročitajte i...