Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne prihvatajte svačije savete: 7 neistina o trudnoći i majčinstvu

Ješćete za dvoje, nećete spavati, dojenje je lako... Pogledajte koje to sve neistine mogu čuti buduće mame.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Rodbina i prijatelji često imaju potrebu da vam govore o trudnoći iz svog ili tuđeg iskustva. Veliki broj tih informacija o trudnoći i majčinstvu koje čujete u svojoj okolini se mogu pokazati kao netačne. Izdvojili smo 7 neistina koje možete čuti u vezi sa trudnoćom i majčinstvom.

Jedite za dvoje

Često čujete da bi mame u trudnoći trebalo da jedu za dvoje. Ovo je nešto zbog čega možete mnogo zažaliti. Zapravo, važno je da unosite zdrave i potrebne namirnice u normalnim količinama i nipošto nemojte da se prejedate.

Dojenje ne boli

Druga neistina odnosi se na dojenje. Većina žena će vas ubeđivati da dojenje ne boli kako bi vas ohrabrile. Zapravo, dojenje ume da bude veoma bolno. Stoga, mame, držimo vam palčeve.

Spavaćete dok beba spava

Ukoliko pitate bilo koju mamu, reći će vam da je tata jedina osoba koja spava kada beba spava. Mame svaki momenat kada beba spava koriste da urade nešto po kući, pripreme nešto za bebu i preduprede se.

Nećete spavati

Uprkos prethodnoj tvrdnji da ćete spavati, neistina je i da nećete spavati. Nakon što se lepo organizujete, uspostavite ritam koji odgovara vama i vašoj bebi, naći ćete vremena i za slatke snove.

Povezane vesti

Kilogrami će jednostavno nestati

Ovu neistinu vezujemo za tvrdnju koja govori da slobodno jedete za dvoje, a nakon porođaja ti kilogrami će nestati. Kada bi ova neistina bila zaista ostvarljiva, to bi bilo san snova svake porodilje. Za gubitak kilograma posle porođaja je potrebno mnogo truda, trebalo bi da pripazite na ishranu i budete što aktivnije.

Puter od kokosa leči strije

Smatra se da je puter od kokosa najbolji lek za strije. Takođe se ova tvrdnja ubraja u neistine, jer su mnoge mame isprobale i potrošile kilograme ovog proizvoda, a rezultata nije bilo. 

Kegelove vežbe su rešenje za sve

Kegelove vežbe pomažu trudnicama da jačaju karlične mišiće, pružaju otpor bešici i materici. Ovo je takođe jedna od neistina, jer postoje rizici Kegelovih vežbi. Ukoliko vežbe ne radite pravilno možete izazvati kontraefekat i mišići vam mogu oslabiti tokom trudnoće.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica