Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam odabrala ime za bebu

Jedna mama otkrila šta bi sve volela da je znala, pa savetuje buduće roditelje da razmisle o svemu tome.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Jedan od najzabavnijih delova trudnoće je odabir imena za bebu. To zna i Abigejl Grin, mama dva dečaka, koja je podelila nekoliko stvari koje bi volela da je znala pre nego što je odabrala imena za decu.

1. Imena za bebu su jako subjektivna

Mislim da smo se svi susreli sa nekim imenima koja su nam podigle obrve ili smo zbog njih zakolutali očima. Ili još gore - moja mama je skoro 'umrla od smeha' kad sam joj rekla ime za bebu o kom smo suprug i ja razmišljali. Ne treba dalje ni govoriti, ali uglavnom, moj sin se na kraju ne zove Jasper. Nakon toga, prestali smo ljudima da govorimo naša potencijalna imena. Čak i kad drugi pitaju, niko zapravo ne želi da sluša tuđa mišljenja o svom izboru imena za bebu. 

2. Treba imati pripremljeno objašnjenje

Ako razmišljate o neobičnom imenu, pripremite se. Imam prijateljicu čija se deca zovu poput holivudskih beba, a svi znamo što to najčešće znači. Nisam nikada bila sa njom na nekoj zabavi ili školskom događaju, a da je neko nije pitao kako je došla do tih imena. Mogu pretpostaviti da takva pitanja ubrzo dosade. Kada nemate pripremljeno objašnjenje, jednostavno recite da je to porodično ime - to obično ućutka ljude. 

Povezane vesti

3. Budi spremna na zbunjenost

Ako odaberete neobično ime ili ako odaberete ime koje može biti i žensko i muško - budite spremni. Verovatno ćete često morati da ispravljate ljude oko izgovora ili ćete morati da ispravljate sve one koji misle da je vaš dečak Vanja zapravo devojčica Vanja, i slično. Na sreću, neutralna imena postala su uobičajenija, ali da sam dobila novčić svaki put kad sam rekla: "Zapravo, on je dečak..."

4. Razmišljaj o nadimcima

Ironična stvar oko celog odabira imena za dete je da nakon svog tog vremena i truda koje ste uložili u biranje imena - na kraju najčešće dete zovete nekim nadimkom. Znam ovo iz iskustva sedenja na svim sportskim utakmicama svojih dečaka. Čula sam svaki mogući nadimak. Ono što je meni najsmešnije je da nadimci često nisu ni skraćenice imena, niti su blizu pravog imena. 

5. Kako će ime zvučati kada ćeš zvati dete

Najverovatnije ćete puno puta glasno dovikivati svoje dete na dečjem igralištu, pa savetujem da, umesto da nežno izgovarate potencijalno ime, pokušate ga izgovarati različitim tonovima i odmah ćete dobiti drugačiji osećaj. 

Koliko god ponekad zna biti teško ne opterećivati se odlukom koja se čini tako važnom, budućim roditeljima ipak poručujem da slušaju svoj instinkt i da se opuste. Na kraju krajeva, koje god ime vi odabrali - to će biti savršeno ime za vaše dete i nakon nekog vremena, nećete moći da ga zamislite sa bilo kojim drugim imenom.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica