Čak i kada radite sve što je potrebno da vaša beba u stomaku bude sigurna i zdrava, sasvim je u redu ako nekada osetite da vam fali veza sa bebom. Da, tu su ultrazvučni snimci i šutiranje u stomaku, ali je nekada potrebno da se emotivno i psihički povežete sa njom. Pogledajte nekoliko ideja.

1. Dnevnik

Svakog dana odvojte nekoliko minuta da zapišete uspomene koje ćete kasnije čitati sa detetom, pišite o onome što se dogodilo tokom nedelje, kako se osećate, šta ste sve pripremili za bebin dolazak. Ne zaboravite i fotke stomaka koji neprestano raste.

2. Čitajte joj

Vaša beba čuje zvukove već oko osamnaeste nedelje trudnoće, tako da će joj prijati vaš glas dok joj čitate priču. Američka Akademija za pedijatriju predlaže da bebi čitate svakoga dana. Zar nije zanimljivo?

3. Meditirajte, molite se ili uživajte u samoći sa bebom

Odvojte neki deo dana, nekoliko minuta barem, da se odvojite od sveta i budete sa svojom bebom. Prenatalna joga ima velike benefite za vaše zdravlje, a pokazalo se da to utiče i na bebino ponašanje kada se rodi.

Religiozne mame će pravi mir pronaći u molitvi i njenoj moći.

Ako ni meditacija ni molitva nisu po vašem ukusu, uvek možete sedeti u tišini, maštati o svojoj bebi i slati joj vibracije ljubavi.

Barem 15 minuta dnevno odvojte se od telefona, televizije, sa rukama na stomaku i u posebnom odnosu sa bebicom.

4. Slušajte muziku ili pevajte

Odavno se zna da muzika oslobađa od stresa, pa zašto to ne biste uključili i u bebin život?

Možete joj pevati, setite se da vas čuje, ili igrajte uz omiljene pesme. Možda će prvih nekoliko minuta biti čudno da pevate svom stomaku, ali zapamtite da beba vaš glas smatra najlepšim zvukom koji je čula do sada.

5. Budite kreativni

Pronađite način da izrazite svoju kreativnost i stvorite neku vrstu umetnosti. Ovo će vas opustiti, a zamislite kako tek utiče na vašu bebu. Možeze napraviti interesantne slike ili igračkice za bebinu sobu. Inspiraciju uvek možete potražiti na Pinterestu. Za bebu će to sigurno biti najbolje umetničko delo.

6. Cenite sebe

Kada beba misli kako ste najbolja stvar na svetu, ona je zaista u pravu. Provedite neko vreme u ljubavi sa sobom. Cenite sve što vaše telo radi da pomogne bebi da raste. Uživajte u svom odrazu u ogledalu. Sve te samosvesne vibracije će delovati na bebu, a obe ćete se dobro osećati. 

7. Častite sebe

Uradite nešto zaista lepo za sebe i bebu. Kada je vama dobro i njoj je. Idite na prenatalnu masažu, odspavajte kada poželite, ili jednostavno čitajte omiljenu knjigu, i sve to bez trunke krivice. Istraživanja su pokazala da opuštanje tokom trudnoće poboljšava celokupno zdravlje.

Zapratite nas i na Instagramu!

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs) дана 23. Мај 2020. у 4:59 PDT