Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja kao inspiracija: Predlog imena za devojčice

Ukoliko očekujete bebu, a još se niste odlučili za ime koje ćete joj dati, pokušajte da pronađete inspiraciju u putovanjima. Pogledajte naše predloge i otkrijte koja značenja imaju ova lepa imena.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tara

Ako ste putovali Srbijom, ili možda Rumunijom ili Irskom, verovatno ste naišli na mesto, planinu ili region sa nazivom Tara.

Ovo ime je prilično popularno u različitim delovima sveta i u mnogim kulturama, a najrasprostranjenije je u određenim delovima Australije i Irske. U budizmu, Tara je ženska verzija Bude, a sama reč u prevodu znači „zvezda“.

Rio

Ime koje prvenstveno označava reku i izvorno potiče iz španskog jezika, istovremeno simbolizuje i najpoznatiji brazilski grad. Ako volite da ste okruženi vodom i verujete u njenu snagu i lekovitost, ovo je odlično ime za vaše dete.

Prema numerologiji, ljudi koji nose ime Rio teže bliskim kontaktima sa prijateljima i porodici punoj ljubavi.

Povezane vesti

Vita

Kao inspiracija za ime deteta ne moraju da vam posluže samo zemlje i gradovi. Ako ste zaljubljenik u Italiju i tamošnji način života poznat kao la dolce vita, zašto svoju princezu ne biste nazvali Vita?

Osim što će ovim zauvek biti obeležena vaša naklonost i ljubav ka ovoj zemlji, ime samo po sebi krije moćnu simboliku. Naime, Vita potiče od istoimene latinske reči koja u prevodu znači „život“.

Lucija

Još jedno predivno ime sa korenom u latinskom jeziku i u prevodu znači „svetlost“. Za sve one koji su zaljubljeni u sunce, svetlost i predivne zalaske i izlaske sunca kojima su prisustvovali za vreme putovanja, Lucija je ime koje je neobično, jedinstveno i predivno.

Zaria

Ovo ime vuče korene iz Afrike, iz istoimenog živopisnog grada, ali u ruskom jeziku simbolizuje izlazak sunca, dok se u slovenskoj mitologiji sreću varijante Zoria ili Zora, boginja izlaska i zalaska sunca.

Povezane vesti

Helena

Ime koje nosi tako mnogo simbolike u sebi, počevši od trojanske princeze Helene, Zevsove ćerke, pa sve do istoimenog grada u Montani.

Viktorija

U prevodu označava „pobedu“, pa verujte da će predodrediti pobedu vašem malom novorođenčetu sa ovako moćnim imenom. Istovremeno, mnoge geografske lokacije od Kanade do Australije nose baš ovo ime.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica