Mnogi roditelji žele da njihovo dete dobije ime koje će na svaki način opisati njegovu lepotu. Mnoga tradicionalna imena iz zemalja širom sveta imaju značenje 'lepa' ili 'lep', a evo i koja:

1. Rosalinda. U prenesenom značenju 'lijepa ruža'. Ovo ime proslavio je William Shakespeare tj. junakinja Rosalinda iz njegovog djela 'Kako vam se sviđa'.

2. Mej. Preslatko kinesko ime vrhunac popularnosti doživelo je u '80-im godinama prošlog veka, a verzija 'May' česta je u zemljama engleskog govornog područja.

3. Romeo. Popularno italijansko ime označava privlačnu i strastvenu mušku osobu. Viktoria Beckam svog drugog sina nazvala je Romeo i otada je ime popularno u Velikoj Britaniji.

4. Jamila. Ženski oblik imena Jamil koje na arapskom i svahili jeziku znači 'lep'.

5. Adonis. Prema grčkoj mitologiji Adonis je bio prelepi mladi pastir zaljubljen u boginju Afroditu. Danas se ovo ime veže uz samu definiciju muške lepote.

6. Kalista. U prenesenom značenju 'najlepša'. Ponovno ga je popularizirala glumica Kalista Flokhart, zvezda serije 'Ally McBeal'.

7. Džoli. Francusko ime koje doslovno znači lep(a). Prema numerologiji, ljudi s ovim imenom pravi su humanitarci i žele s drugima da rade kako bi postigli mir.

8. Venus (Venera). Prema rimskoj mitologiji, Venera je bila boginja lepote i ljubavi, a na popise traženih imena vratila ga je slavna teniserka Venus Vilijams.

9. Bo. Muško ime popularno u SAD-u zapravo ima francusko poreklo i znači 'lep'.

10. Arabela. Mnogi roditelji za svoje devojčice žele drugačiju varijantu čestog imena Isabela, a upravo je Arabela jedno od najpopularnijih alternativa.

11. Kenet. U Škotskoj i Irskoj ovo muško ime ima značenje 'lep i stvoren od vatre'. Kenet je i dalje jedno od najčešćih imena u tim zemljama.

12. Boni. Škotsko ime francuskog porekla vratilo se na 'scenu' zahvaljujući filmu 'Prohujalo s vihorom' u kojem legendarni glavni likovi Skarlet i Ret svojoj ćerkici daju nadimak Boni.